Recent nieuws
3/18/2015
10% korting op myFAX Fax Servers in Maart! myFAX is een kant en klare Fax Server appliance die geschikt is voo ... lees meer »
7/5/2011
BPSOnline.nl - Vanaf nu kunt u ook online bestellen!Met gepaste trots presenteert BPS International BV haar geheel nieuwe webshop. M ... lees meer »
10/30/2010
DNV uiterst tevreden over Fax Server oplossing van BPS!Det Norske Veritas (DNV) is uiterst tevreden over de huidige Vidicode Fax Server ... lees meer »
PDF Brochures
Hier vind u alle PDF brochures omtrent de Fax Server.


Bekijk overzicht
REFERENTIES
  • Lees meer Kris Slootweg
    Apropos
Klanten & Partners
Hoe werkt het?

Hoe werkt een Fax Server?

De traditionele faxmachine is voor een wat groter bedrijf niet ideaal. Het grootste bezwaar is dat er geen toezicht mogelijk is op misschien wel de belangrijkste correspondentie van het bedrijf. Verder is de noodzaak om met papier door het gebouw te lopen niet erg efficiënt. De nadelen van de traditionele faxmachine worden volledig ondervangen door een Fax Server. Een Fax Server vormt de verbindende schakel tussen computer, netwerk, e-mail intern en de veiligheid en betrouwbaarheid van correspondentie per fax met de buitenwereld.

 

 

Inkomend verkeer

  • Faxverkeer wordt meteen na ontvangst als e-mail afgeleverd. Aan elk faxnummer zijn 1 of meerdere e-mail adressen gekoppeld;
  • Het volledige faxverkeer kan naar een printer worden afgedrukt. Indien gewenst gecombineerd met bovenstaande emailontvangst;
  • Het complete faxverkeer (inkomend/uitgaand) wordt standaard opgeslagen in de database van onze Fax Servers. Dit digitaal archief is op ieder gewenst moment beschikbaar en kan tevens gebruikt worden als backup functionaliteit.

Uitgaand verkeer

  • Via E-mail;
  • Via een Printerdriver die lokaal geinstalleerd wordt op de werkplek;
  • Via een Multifunctional;
  • Integratie is tevens mogelijk met bestaande applicaties zoals bijvoorbeeld uw eigen CRM pekket.

Enkele voordelen


Bewijsbare afkomst van ontvangen faxen

Nummerweergave is op digitale (ISDN) lijnen het beste geregeld maar ook op analoge telefoonlijnen mogelijk. Een Fax Server registreert bij elke fax met welk nummer verbinding was. Anderen kunnen de ID van hun faxmachine naar willekeur instellen en deze vormt dus nimmer een bewijs. De nummerweergave echter wordt door het telefoonnet bepaald en biedt daarom de hoogst mogelijke zekerheid.

Optimale beheersbaarheid van het faxverkeer
Dankzij een Fax Server is het mogelijk om met enkele toetsaanslagen faxnummers in het leven te roepen en aan medewerkers of afdelingen toe te kennen. Deze gegevens blijven vervolgens in het archief bij elke fax geregistreerd. Op basis van deze gegevens kan de systeembeheerder ook bepalen wie toegang heeft tot het document. Zo kan een manager bijvoorbeeld het recht krijgen het faxverkeer van zijn medewerkers in te zien zonder dat hij toegang heeft tot het faxverkeer van andere afdelingen.

Internet technologie
Een Fax Server is geen PC maar een z.g. “embedded systeem”. Het bijzondere voordeel hiervan is dat er geen eisen aan het netwerk worden gesteld. De communicatie met e-mail is als die van een standaard SMTP cliënt met de mail server van het bedrijf. De systeembeheerder kan daarom rekenen op een probleemloze installatie die geen gevolgen heeft voor andere toepassingen en systemen

Ook het faxverkeer van faxmachines kan gearchiveerd worden
Voor het verzenden van een handgeschreven brief of een ingevuld formulier is een gewone faxmachine wel zo makkelijk. Het is mogelijk om ook dit faxverkeer op basis van nummerherkenning automatisch te registreren. Er wordt door een Fax Server automatisch een opname van gemaakt en de bijgeleverde software zet deze opname om in het originele document. Het on line archief in een Fax Server is daardoor compleet, inclusief het verkeer van gewone faxmachines.

Mocht u meer willen weten over hetgeen een Fax Server voor uw organisatie kan betekenen (en beparen), neem dan nu contact op met BPS International voor een passend advies!